Uzupełnij kwantyfikatory oraz dziedziny
Eldek: Kwantyfikatory oraz dziedziny dla :
x−y=0
x+y=0
x−y=z
x/y=z
kw x ∊ D − kw y ∊ D = 0
kw x ∊ D + kw y ∊ D = 0
kw x ∊ D − kw y ∊ D = kw z ∊ D
kw x ∊ D / kw y ∊ D = kw z ∊ D
16 lut 04:48
Eldek: x+y=z
kw x ∊ D + kw y ∊ D = kw z ∊ D
16 lut 04:53
Basia: Nie wiem o co Ci wlasciwie chodzi, ale moe tak:
∀
x∊R ∃
y∊R x−y=0
∀
x∊R ∃
y∊R x+y=0
∀
x,y∊R ∃
z∊R x−y=z
| | x | |
[∀x∊R ∧ ∀y∊R\{0}] ∃z∊R |
| =z |
| | y | |
16 lut 05:45
Eldek: Dokładnie o to, dziękuje bardzo
16 lut 05:48
Basia: No to milego dnia
16 lut 05:53
Eldek: Dziękuje, wzajemnie
16 lut 05:56