prawdopodobieństwo, że w powyższym czasie zajęte będą nie więcej niż 3 stoliki
?: W barze na pewnej uczelni jest 6 stolików. Prawdopodobieństwo, że stolik jest zajęty w godz.
13−16 wynosi 0,7. Należy obliczyć a) prawdopodobieństwo, że w powyższym czasie zajęte będą 2
stoliki
b) prawdopodobieństwo, że w powyższym czasie zajęte będą nie więcej niż 3 stoliki
c) prawdopodobieństwo, że w powyższym czasie zajęte będą co najmniej 3 stoliki
d) średnią liczbę zajętych stolików i odchylenie standardowe.
15 lut 19:07
Maturzysta: Cży stoliki są rozroznialne? Ile osób może usiąść przy stoliku aby stolik był zamkniety
15 lut 19:15
Maturzysta: Zamkniety=*zajęty
15 lut 19:16
Maturzysta: Jeżeli stoliki są rozroznialne i osoba (również rozroznialna) i przy założeniu ze przy stoliku
może usiąść tylko 1 osoba to mamy tak
Ω=6*5
A=0.7*(6+5)
15 lut 19:19
Maturzysta: A nie to źle jest sry
15 lut 19:21
iteRacj@:
nie myl zdarzeń z ich prawdopodobieństwem
15 lut 19:23