Prawdopodobieństwo
Maturzysta: Mam 5 pytań zamknietych na maturze rozszerzonej jakie jest prawdopodobienstwo ze trafię na
jedno pytanie z 5 i będę miał 2% na maturze. Odpowiedzi jest 4 ABCD
15 lut 15:29
Maturzysta: P (A)=1/4
?
15 lut 15:45
Maturzysta: Na logikę wydaje się że będzie więcej jak 1/4
15 lut 16:01
Blee:
Zadaj jeszcze raz pytanie ale tym razem poprawnie
15 lut 16:04
Blee:
P = 1/4 to szansa ze na jedno pytanie uda Ci sie prawidlowo strzelic.
15 lut 16:04
Blee:
Na jedno ... majac tylko jedno pytanie.
15 lut 16:04
Maturzysta: Masz 5 pytań A,B,C,D .Jakie jest prawdopodobieństwo, ze trafisz na poprawną odpowiedź dokładnie
jeden raz.
15 lut 16:59
Blee:
Ooo i teraz to ma rece i nogi.
Schemat Bernulliego:
P = 5*(1/4)1*(3/4)4
15 lut 17:07
Maturzysta: Ciekawe
15 lut 17:18