matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice funkcji
kinia:
lim x−> 2
√
2x
− 2 podzielic przez x− 2
15 lut 11:19
kochanus_niepospolitus:
√
2x
− 2
√
2x
− 2
√
2x
+ 2
2x − 4
=
*
=
=
x−2
x−2
√
2x
+ 2
(x−2)*(
√
2x
+2)
= ... i dalej już chyba sobie poradzisz ... prawda
15 lut 11:22
aniabb:
√
2x
−2
(
√
2x
−2)(
√
2x
+2)
2x−4
2
=
=
=
x−2
(x−2)(
√
2x
+2)
(x−2)(
√
2x
+2)
√
2x
+2
lim=2/2=1/2
15 lut 11:23
aniabb:
2/4 miało być...nie trafiłam w klawisz
15 lut 11:27
kinia:
tak robilam a cos mi zle wychodzilo... eh dziekuje wam
15 lut 11:32
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick