matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości m i n wielomian W(x) jest podzielny
matematykamojapasja:
Dla jakich wartości m i n wielomian W(x) jest podzielny przez u(x)=x
2
−5x+6, jeśli W(x)=mx
3
+nx
2
+27x−18
14 lut 22:17
Adam0:
u(x)=(x−2)(x−3) W(2)=0, W(3)=0
14 lut 22:19