matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Koala:
cosx(sinx+cosx)=0 Wie ktoś jak się za to zabrać
14 lut 20:56
Benny:
cosx=0 lub sinx=−cosx=sin(−x−π/2) cosx=sin(π/2 + x)
π
x=
+kπ lub x=−x−π/2+2kπ
2
π
x=
+kπ lub x=−π/4+kπ=3π/4+mπ, k,m∊Z
2
14 lut 20:59
Koala:
Wielkie dzięki
14 lut 20:59