...
tyt: sprawdzcie
12x2 + 9 =0
(6x +3) (6x +3)
6x+3=0
6x = −3/ :6
x= − 0,5
−−−
6x+3=0
6x = −3/ :6
x= − 0,5
x e (−0,5 ; −0,5)
6 lut 16:18
fruu: 12x2=9
x2=912 i tak dalej ^^
6 lut 16:24
fruu: tam ma byc minus kolo 9 a potem kolo 9/12
6 lut 16:24
Godzio:
12x
2 + 9 = 0
12x
2 = −9
sprzeczność
x
2 ≥ 0 dla x∊R
6 lut 16:26
tyt: 4x2−25=0
a ten? tu tez bedzie sprzecznosc..
6 lut 16:35
tyt: ...rozwiazujac go tym sposobem wyzej
6 lut 16:36
Godzio: nie
tutaj można rozbić na wzór skróconego mnożenia
(2x−5)(2x+5) = 0
6 lut 16:36
Godzio: a jak chcesz jak wyżej to
4x
2 − 25 =0
4x
2 = 25
6 lut 16:37
tyt: tak, juz wszystko jasne
6 lut 16:37