s
asd: pochodna z e1/x
wynosi e1/x skoro (ex)'=ex czy −e ?
14 lut 19:59
Filip: −e tak mi się wydaje
14 lut 20:00
piotr: | | e1/x | |
(e1/x)' = e1/x(1/x)' = e1/x(−1/x2) = − |
| |
| | x2 | |
14 lut 20:03
Filip: a jednak będzie inaczej, to będzie −e do − x
14 lut 20:04
asd: jest na to jakis wzór czy trzeba samemu wpasc kiey tak postapic ?
14 lut 20:10
14 lut 20:12
Benny: (ef(x))'=ef(x)* f '(x)
14 lut 20:12
piotr: e−x = e−x(−x)' = ...
14 lut 20:13
asd: −e−X
14 lut 20:18
asd: Piotr komentarz 20:03 skad tam masz minus po 3 znaku w nwiasie (−1/x2)
\ e1/x(−1/x2) ?
14 lut 20:20
piotr: pochodna z 1/x jest −1/x2
14 lut 20:22
asd: a okej
14 lut 20:24