1 | 1 | ||
+ | =4ctg20 ctg40 ctg80 | ||
cos290 | √3sin250 |
1 | 1 | |||
L= | − | = | ||
sin20 | √3cos20 |
√3cos20−sin20 |
| ||||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||
√3sin20*cos20 |
|
2*(sin60*cos20−cos60*sin20) | ||||||||
= | = | |||||||
|
2*sin(60−20) | ||||||||
= | =U{4}{√3 | |||||||
|
4 | 4 | 4 | ||||
P= | = | = | =L | |||
tg(60−20)*tg(20)*tg(60+x) | tg(3*20) | √3 |
4*cos20*cos40*cos80 | ||
P= | ||
sin20*sin40*sin80 |
cos(3x) | ||
cos(60−x)*cosx*cos(60+x)= | ||
4 |
1 | 1 | |||
cos20*cos40*cos 80= | cos(3*20)= | |||
4 | 8 |
cos30 | √3 | |||
Mianownik: cos70*cos50*cos10=cos(60−10)*cos(10)*cos(60+10)= | = | |||
4 | 8 |
1 | 8 | 4 | ||||
P=4* | * | = | ||||
8 | √3 | √3 |
2*2cos20*cos40*cos 80 | sin20 | ||
* | = | ||
1 | sin20 |
2*(2sin20*cos20)*cos40*cos80 | ||
= | = | |
sin20 |
2*sin40*cos40*cos80 | ||
= | = | |
sin20 |
sin80*cos80 | sin160 | sin20 | 1 | |||||
= | = | = | = | |||||
sin20 | 2sin20 | 2sin20 | 2 |
(2*cos70*cos50)*cos10 | |
= | |
2 |
cos20+cos120)*cos10 | ||
= | = | |
2 |
| |||||||||||
= | = | ||||||||||
2 |
| |||||||||||
= | = | ||||||||||
2 |
1 | 1 | |||
= | *(cos20*cos10)− | cos10= | ||
2 | 4 |
1 | 1 | 1 | ||||
= | * | *(2cos20*cos10)− | cos10= | |||
2 | 2 | 4 |
1 | 1 | 1 | √3 | |||||
= | (cos10+cos30)− | cos10= | cos30= | |||||
4 | 4 | 4 | 8 |
1 | 8 | 4 | ||||
P= | * | = | =L | |||
2 | √3 | √3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |