Chyba najlepiej grafy
Krzysiek60: mam takie zdarzenia
A− {(O,2)(O,4)(O,6) }
B= {O,3)(R,3) (O,6) (r,6)}
C={(R,4), (R,5)(R,6)}
Jesli chodzi o sume iliczyn roznice dwoch zdarzen to nie ma problemu
Troche gorzej jest gdy sa 3 i wiecej zdarzen i nalezy wypisac zdarzenia elementarne
sprzyjajace tym zdarzeniom
Tutaj mam wypisac zdarzenia elementrne sprzyjajace zdarzeniom
AUBUC
(AUBUC)'
A∩B−C
14 lut 19:17
Mila:
AUBUC − złączenie zbiorów ( nie powtarzasz elementów)
14 lut 19:25
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu 
Suma to jakos pojdzie bezproblemowo
Teraz chodzi o czesc wspolna tzn ogolnie jak to zaznaczyc na grafie majc ogolne zbiory ABC
(nie te co tutaj
Mialem w zadaniu wypisac
A− wypadl orzel i parzysta liczba oczek
B− wypadly 3 lub 6 oczek
C− wypadla reszka i wiecej niz 3 oczka
Byl raz rzut moneta i raz rzut kostka do gry
(AUBUC)'= A'∩B'∩C' i tutaj bedzie iloczyn
z tym ze A' B' C' to zdarzenia przeciwne
Teraz pytanie czy np A" to bedzie wypadla reszka i nieparzysta liczba oczek ?
Tak samo C' wypadl orzel i co najmniej trzy oczka ?
B' to jakby zapisac ? wypadly 1 oczko , 2 oczka i 4 oczka
14 lut 19:38
Krzysiek60:
14 lut 19:48
Krzysiek60:
14 lut 20:28
Mila:
Z jakiej to książki, przeczytam i napiszę.
14 lut 20:54
Krzysiek60: Wieslaw Szlenk rachunek prawdopodienstwa Zadanie nr 15 strona 26 .
14 lut 21:01
Mila:
Ω={(O,1)(O,2)(O,3)(O,4)(O,5)(O,6),(R,1),(R,2),(R,3),(R,4),(R,5),(R,6)}
A∪B∪C={(O,2),(O,4),(O,6) ,(O,3),(R,3) , (R,6),(R,5)}
(AUBUC)' ={(O,1),(O,5),(R,1),(R,2),(R,4)}
A∩B={(0,6)}
(A∩B)\C={(O,6)}
A' − wypadł orzeł i nieparzysta liczba oczek lub wpadła reszka
B' − nie wypadły 3 oczka i nie wypadło 6 oczek
C'− wypadła reszka i mniej niż 4 oczka lub wypadł orzeł
14 lut 21:18
Krzysiek60: Dobry wieczor
Eta 
Myslalem poprostu ze to najlepiej bedzie grafami i sie zagubilem .
Milu 
rowniez dziekuje
Juz na dzisiaj starczy .
14 lut 21:35