matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna z e
maxx98:
e
1
2
x
2
+x
ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
14 lut 15:40
the foxi:
e
(1/2)x
2
+x
*(x+1)
14 lut 15:42
the foxi:
Pochodna funkcji złożonej f[g(x)]=f'g' W tym przypadku.f=e
(1/2)x
2
+x
g=(1/2)x
2
+x
14 lut 15:44
maxx98:
dziękuje
14 lut 15:47