| 1 | ||
u'= e−2x * (−2) ∫v = − | cos(4x) | |
| 4 |
| 1 | 1 | |||
∫e−2x*sin(4x) dx = − | e−2xcos(4x) − | ∫e−2xcos(4x) = | ||
| 4 | 2 |
| 1 | ||
u'= e−2x * (−2) ∫v = | sin(4x) | |
| 4 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= − | e−2xcos(4x) − | ( | e−2xsin(4x) + | ∫e−2xsin(4x)dx) | ||||
| 4 | 2 | 4 | 2 |
| 1 | 1 | |||
∫e−2x*sin(4x) dx = − | e−2xcos(4x) − | e−2xsin(4x) − | ||
| 4 | 8 |
| 1 | ||
∫e−2xsin(4x)dx) | ||
| 4 |
| 5 | 1 | 1 | |||
∫e−2x*sin(4x) dx = − | e−2xcos(4x) − | e−2xsin(4x) | |||
| 4 | 4 | 8 |
| |||||||||||
∫e−2x*sin(4x) dx = | |||||||||||
| 5 |
| 1 | ||
− | e−2x(2cos(4x)+sin(4x)) ,ale nie mogę znaleźć gdzie w obliczeniach popełniłem błąd | |
| 10 |
.
1) wyciągnij '−' w liczniku
2) wyciągnij 1/5 przed ułamek
3) wyciągnij 1/2 z nawiasu
i masz to samo