Planimetria.
piotrovvicz: Krótsza przekątna trapezu prostokątnego podzieliła go na dwa trójkąty równoramienne. Krótsza
podstawa tego trapezu ma długość 4. Jaki obwód ma ten trapez?
14 lut 13:37
Jerzy:

a = 4
α = b = 45
0
A teraz dasz radę ?
14 lut 13:44
piotrovvicz: Odpowiedź mi wyszła 20√2? Czy to jest dobry wynik?
16 lut 00:07
iteRacj@:
po mojemu 16+4√2
16 lut 00:14
Eta:

L=16+4
√2
16 lut 00:24
piotrovvicz: Ahhh, już wiem gdzie mam błąd
16 lut 00:33
iteRacj@:
niestety 16+4√2 ≠ (16+4)√2
16 lut 00:35
Eta:
16 lut 00:36