matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Kasia92:
Wyznacz całke nieoznaczoną ∫ x razy e
x
dx i określ metodę z której korzystasz
14 lut 00:26
Blee:
Korzystasz z metody ... calkowanie przez czesci u = x ; v' = e
x
u' = 1 ; v = e
x
zastosuj odpowiedni wzor
14 lut 00:29