23 | 1 | 1 | ||||
P(A') = | = | = | ||||
27 | 24 | 16 |
15 | ||
P(A) = 1−P(A')= | ||
16 |
15 | |
⇒ 5z + 10b | |
16 |
| ||||||||
losujemy trzy |Ω1|= | ||||||||
| ||||||||
|B'| = | ||||||||
10! | 3!*12! | 8*9*10 | ||||
P(B') = | * | = | = | |||
3!*7! | 15! | 13*14*15 |
4*3*2 | 24 | ||
= | |||
13*7 | 91 |
67 | ||
P(B) = | ||
91 |
1 | |
⇒ 3z + 18b | |
16 |
21 | ||
losujemy trzy |Ω2|= | ||
3 |
| ||||||||
|C'|= | ||||||||
18! | 3!*18! | 16*17*18 | ||||
P(C') = | * | = | = | |||
3!*15! | 21! | 19*20*21 |
4*17*18 | |
19*5*21 |
15 | 1 | |||
P(Marian+co najmniej jedna zielona)= | *P(B)+ | *P(C) | ||
16 | 16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |