matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki przez podstawienie
Maciek:
2
x
Całka (
dx)
√
1 − 4
x
13 lut 22:35
Basia:
4
x
= (2
2
)
x
= (2
x
)
2
t=2
x
dt = 2
x
*ln2 dx
1
2
x
dx =
dt
ln2
1
1
∫.....=
∫
dt = ........
ln2
√
1−t
2
dokończ
13 lut 22:42
Maciek:
Dziękuję i życzę dobrej nocy.
13 lut 22:53