13 lut 20:54
Janek191:
| | 2 | |
I 1+ 3 a I ≤ |
| − √2 = 0 |
| | √2 | |
I 1 + 3 a I = 0
3 a = − 1
13 lut 20:57
QWERTY: czemu nie ma na dwa przypadki
13 lut 21:01
Janek191:
I x I = 0 ⇔ x = 0
13 lut 21:08
QWERTY: √12−8√2
jak pozbyć się pierwiastka
13 lut 21:25
QWERTY: 2(√2−1) ma wyjść
13 lut 21:39
Krzysiek60: = 2+√8= 2+2√2= 2(1+√2)
13 lut 21:39
Krzysiek60: czemu zobaczylem (+)
Ma byc √8−2 = 2 √2−2= 2(√2−1)
13 lut 21:41
QWERTY: nie wiem jak wyszło
√8−2
13 lut 21:45
Janek191:
12 − 8 √2 = 4*( 3 − 2√2) = 4*(1 − √2)2
więc
√ 12 − 8 √2 = √4*(1 − √2)2 = 2*√(1 − √2)2 = 2*I 1 − √2 I = 2*( √2 − 1)
13 lut 22:45