matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Marek:
1
lim
x→2+
=
x
2
−4
1
lim
x→2−
=
x
2
−4
13 lut 19:59
Benny:
a) +
∞
b) −
∞
13 lut 20:00
Helena Paździochowa:
Narysuj wykres mianownika y=x
2
−4 i odczytaj kiedy jak x−−>2 lub −2 jest 0+ a kiedy 0− i wtedy
1
1
=+
∞
=−
∞
0+
0−
13 lut 20:00