Obliczamy więc wyznacznik macierzy
sylwek: Obliczamy więc wyznacznik macierzy
|−4 p+3 −4|
det| −5 3 5 |
| −8p 8 −8 |
13 lut 19:54
Blee:
no i w czym tkwi problem ?
13 lut 19:57
sylwek: Problem tkwi w tym jak to obliczyć, Sarusem nie wychodzi poprawnie wynik
13 lut 19:59
Benny: Licz z definicji.
13 lut 20:00
Blee:
'Na chama' − czyli z definicji
13 lut 20:01
Mila:
−4 p+3 −4||−4 p+3
−5 3 5 ||−5 3
−8p 8 −8 ||−8p 8
W=(−4)*3*(−8)+(p+3)*5*(−8p)+(−4)*(−5)*8−[(p+3)*(−5)*(−8)+(−4)*5*8+(−4)*3*(−8p)]=
=−40p2−256p+296
13 lut 21:08