Jak nazywa się układ równań liniowych w zależności od liczby rozwiązań ?
Kingaaa: Jak nazywa się układ równań liniowych w zależności od liczby rozwiązań ?
13 lut 19:31
Blee:
hę
13 lut 19:33
the foxi:
Jeśli to układ dwóch równań:
0 − sprzeczny
1 − oznaczony
nieskończenie wiele rozwiązań − nieoznaczony
13 lut 19:34
Jolanta: Moze masz na myśli to,że układ jest oznaczony jeżeli jest jedno rozwiązanie np x=5 y=2
nieoznaczony,jeżeli jest nieskonczenie wiele rozwiązn np wychodzi Ci 5=5
jest sprzeczny jeżeli wychodzi np 2=7
13 lut 19:36
Timor i pumba: A uklad 3 rownan nie moze byc taki ?
czemu odpowiadasz na bzdury ?
13 lut 19:37
Timor i pumba: Po chwili refleksji to ze oznaczony nieoznaczony sprzeczny napisales dobrze
Tu sie bije w piersi
13 lut 19:52