Oblicz ∫∫_D f(x,y)dxdy, gdzie:
delfin_pływa_delfinem: Oblicz ∫∫D f(x,y)dxdy, gdzie:
a) f(x,y)= x2+2y, D: x=0, x=1 ,y=0, y=2
b) f(x,y)= x+y, D: x=0, x=0 , x+y=3
c) f(x,y)= x2/y2, D: x=2, x=y ,y=1/x
d) f(x,y)= x2−xy, D: x=y ,y=3x−x2
e) f(x,y)=ex+y, D: x=0,y=0,x=1,y=1
f) f(x,y)= xy, D: trójkąt ABC, gdzie: A(0,0) ,B(3,0) , C(0,6)
g) f(x,y)= sin (x+y), D: y=0, y=x, x+y= \pi /2
h) f(x,y)= xy2, D: y=x2, x+y=2
13 lut 17:54
piotr: a) ∫01 ∫02 x2+2y dy dx
13 lut 19:28
delfin_pływa_delfinem: dzięki
13 lut 19:52