matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozklad trojmianu kwadratowego na czynniki
jak to rozwiazac?:
x
2
= x
6 lut 16:01
matthew:
x
2
− x = 0 x(x−1) = x= 0 x= 1 x∊{0,1}
6 lut 16:02
jak to rozwiazac?:
aha, dzieki
6 lut 16:03