losowe
Agata: Doświadczenie losowe polega na wylosowaniu jednej liczby
ze zbioru {10,11,12,13,14,15}. Oznaczmy zdarzenia:
A − "wylosowana liczba jest liczbą pierwszą", B − "wylosowana liczba jest większa od 12",
C − "wylosowana liczba jest podzielona przez 3".
Wypisz zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniom:
A,B,C, A−B, A' ∪ C, C ∩ B', A' ∪ B'.
12 lut 21:06
Mila:
A={11,13}
B={13,14,15}
C={12,15}
A\B={11} należy do A i nie należy do B
A'={10,12,14,15}
A'∪C={10,12,14,15}
B'={10,11,12}
Próbuj dalej sama
12 lut 21:19