macierze
umberto: Dane są macierze:
A=|1 0 −4|
|2 −1 3|
B=|0 1 −4|
|−1 2 3|
które zdania są prawdziwe?
a. rankA= rankB
b. rankB=1
c. macierz a ma cztery minory stopnia 3.
Z obliczeń wyszło mi że rank A jak i B równają sie 2, ale nie wiem bardzo o co chodzi w
odpowiedzi c, mógłby ktoś pomóc?
Dany jest układ równań
które zdania sa prawdziwe?
a. układ jst sprzeczny
b. układ ma nieskończenie wiele rozwiązań zależnych od jednego paramteru
c układ ma nieskończenie wiele rozwiązań zależnych od dwóch paramterów
Tutaj z zaś jest zielony, mógłby ktoś podać wskazówkę jak to zrobić?