2x3 | ||
y= | ||
x2−1 |
2x2 | ||
pionowe mi wyszly ale przy ukosnych przy liczbie A wychodzimi na końcu | ||
1−(1/x2) |
2x3 | 2x(x2−1)+2x | 2x | |||
= | =2x+ | ||||
x2−1 | x2−1 | x2−1 |
2X3 | 1 | 2X4 | ||||
ALE to nie powinno byc | * | = | ||||
X2−1 | X | X2−1 |
2 | ||
f(x)=2x+ | . | |
x2−1 |
2 | ||
f(x)−2x= | →0 gdy x→+∞ lub gdy x→–∞ | |
x2−1 |
2x | ||
f(x)−2x= | →0 | |
x2−1 |
f(x) | ||
ale dalej nie rozumiem przeciez na liczbe A jest wzór | = czyli z tego wynika ze | |
x |
2x3 | 1 | 2x4 | |||
* | = | ||||
x2−1 | X | x2−1 |
f(x) | 2x3 | 1 | 2x2 | |||||
= | . | = | →2 dla x→∞ | |||||
x | x2−1 | x | x2−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |