el.stat
ilianaaaa: 1. W pewnej klasie jedna trzecia uczniów uzyskała z historii oceny dostateczne, połowa
uzyskała
oceny dobre, a pozostali oceny bardzo dobre. Jaka była średnia ocen na semestr z historii w
tej klasie? Wynik zaokrąglij do dwóch miejsc po przecinku.
please...
6 lut 15:44
Godzio:
x − liczba osób
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x − |
| x − |
| x = |
| x − 5
|
| | 3 | | 2 | | 6 | |
| 1 | | 1 | | 1 | |
| x *3 + |
| x*4 + |
| *5 | | 3 | | 2 | | 6 | |
| | | | | |
| = |
| = |
| =
|
| x | | x | | x | |
6 lut 15:49