Liczby urojone
Adam: | | z1 | | |z1| | |
Uzasadnij, że | |
| | = |
| |
| | z2 | | |z2| | |
z
1, z
2 ∊ ℂ
11 lut 21:51
jc:
Stosujesz wzór: |zw|=|z| |w|
w=1/u
1=|u (1/u)|=|u| |1/u|
|1/u| = 1/|u|
|z/u|=|z| |1/u| = |z|/|u|
11 lut 23:29
Adam: Nic nie rozumiem z tego zapisu

Co to jest w, co to jest u?
Albo jakbyś mógł napisać nazwę tego wzoru, to sobie sam wygoogluje
12 lut 20:28
jc: Jam mam kilka zmiennych, to wolę używać różnych liter, niż indeksów.
Po prostu łatwiej się pisze i czyta.
Wzór nie ma nazwy. Po prostu moduł iloczynu to iloczyn modułów.
Fakt ten wynika z własności sprzężenia.
12 lut 20:32