matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współrzędne biegunowe
Adam:
Jakie są współrzędne biegunowe punktu (−2
√
3
, 2)?
11 lut 21:34
Krzysiek60:
r=
√
x
2
+y
2
x= r*cosφ y= r*sinφ Tam na rysunku powinien byc kat φ ale nia ma go na pasku zadan
11 lut 21:55