matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj liczbę boków wielokąta...
Nita:
podaj liczbę boków wielokąta foremnego, w którym miara kąta wewnętrznego jest równa 135∧
6 lut 15:29
Godzio:
180(n−2)=n*135 180n − 360 = 135n 360 = 45n n=8
6 lut 15:32
Nita:
dzięki
6 lut 15:46