Czy ta granica jest dobrze rozwiązana?
XxXxX: Czy ta granica jest dobrze rozwiązana?
limn→1 lnx/x2−1
11 lut 18:08
Blee:
a gdzie jest rozwiązanie

a po drugie −−− NAWIASY
11 lut 18:17
XxXxX: ln1/12 =[0/0]
11 lut 18:18
Darbacino: Co się stało z "minus jedynką" ? xD
11 lut 18:19
Blee:
| | lnx | |
bo to oczywiście wygląda |
| no ale kto by tam się przejmował kolejnością działań i |
| | x2−1 | |
prawidłowym zapisem
No i co ... to jest koniec rozwiązywania tejże granicy
11 lut 18:20
XxXxX: ln1/12−1 = ln1/1−1 = 0/0
11 lut 18:20
Blee:
de l'Hospitala miałeś? Jeżeli nie to granice lewo i prawostronne liczysz
11 lut 18:21