1 | 3 | 2 | ||||
czy wartość wyrażenia sin[ | arcctg(− | ] wynosi − | ? | |||
2 | 4 | √5 |
2 | 2 | 2 | √3 | |||||
bo własnie mam do wyboru albo − | ; | ; − | albo − | |||||
√5 | √5 | √3 | 3 |
3 | ||
arcctg(− | )=α | |
4 |
3 | ||
ctg(arcctg(− | ))=ctgα dla α∊(0,π)⇔ | |
4 |
3 | π | |||
ctgα=− | i α∊( | ,π) | ||
4 | 2 |
cosα | 3 | 3 | |||
=− | i z jedynki tryg. cosα=− | ||||
sinα | 4 | 5 |
1 | 2 | |||
sin( | α)=√1−cosα2=√(1+(3/5))/2= | |||
2 | √5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |