funkcja wymierna
Helena Paździochowa: Marian i Ferdek Kiepski potrafią wykopać dół w ciągu 18 godz. Ja z Halinką potrafimy wykopać
dół w ciągu 15 godzin przy czym Halinka kopie dół sama przez 1 dzien i 7 h a Marian sam
potrafi wykonać pracę w czasie 25 h.Oblicz jak długo zajęłaby praca mi i Ferdkowi gdybyśmy
pracowali wspólnie?
11 lut 02:44
iteRacj@: | 1 | | 1 | |
| = |
| − część dołu wykopana przez Halinkę w ciągu godziny, wydajność Halinki w |
| Hal | | 31 | |
kopaniu
| 1 | | 1 | |
| = |
| − część dołu wykopana przez Mariana w ciągu godziny |
| M | | 25 | |
| 1 | |
| − część dołu wykopana przez Helenkę w ciągu godziny |
| Hel | |
| 1 | |
| − część dołu wykopana przez Ferdka w ciągu godziny |
| F | |
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| F | | M | | F | | 25 | | 18 | |
| 1 | | 1 | | 1 | | 16 | |
| = |
| − |
| = |
| |
| Hel | | 15 | | 31 | | 465 | |
| 1 | | 1 | | 7 | | 16 | | 1 | |
| + |
| = |
| + |
| ≈ |
| |
| F | | Hel | | 450 | | 465 | | 20 | |
Helena Paździochowa i Ferdek Kiepski wykopią dół w około 20 godzin
11 lut 09:45
Krzysiek60: Marian niestety nie jest juz w stanie kopac .
Co sie dzieje z tymi aktorami ?
11 lut 11:14
iteRacj@: nie wiem, ale te postaci były tak podobne do ludzi wokół mnie i do mnie samej, że go
uwielbiałam
11 lut 11:31
Krzysiek60: Dzien dobry
11 lut 11:43
iteRacj@: witaj!
piękny dzień, od rana można myśleć, jak przekładać kule z urny do urny, albo jak rozmieszczać
ludzi w nienumerowanych pokojach
niech żyje rachunek prawdobodobieństwa!
11 lut 11:48
Krzysiek60: No tak

Tylko rachunek prawdopodobienstwa to powinien byc dla magikow ,ewentualnie kombinatoryka dla
smiertelnkow tacy jak my
11 lut 11:54