Pilne
Agat: Pilne. Na dzis

Do prostopadłościennego akwarium z wodą o wymiarach podstawy 150 cm i 90 cm dolano wody.Wówczas
poziom wody w akwarium podniósł się o 2 cm. Ile wody dolano?
6 lut 14:23
Agat: Prosze o dokladne rozwiazanie. To na zaliczenie
6 lut 14:29
Agat: Bardzo pilne


!
6 lut 14:36
Paweł: 2cm=0,2dm
150m=15dm 90cm=9 dm
15dm x 9 dm = 135dm
2
Objetosc prostopadloscianiu liczy sie ze wzoru:
V=a x b x h
a i b − podstawy h− wysokosc
V=13dm
2 x 0,2dm = 27dm
3
Odp. Dolano 27dm
3
Powiedz mi jakie to są zaliczenia w sobote

?
6 lut 14:53
Agat: dzieki

w szkole dla dorosłych ;[ mam zajecia w weekendy
6 lut 14:57
Paweł: spoko, to miłej nauki
6 lut 14:58
Agat: dziekuje za pomoc
6 lut 14:58