matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
li
zaaa:
Porównaj liczby (121
7
)
3
(12
7
)
6
10 lut 18:27
Krzysiek60:
121= 11
2
10 lut 18:29
Krzysiek60:
10 lut 18:29
yw:
7*3 = 21 7*6 = 42 zatem czy (121
7
)
3
> ((12
2
)
7
)
3
? (121
7
)
3
> (144
7
)
3
?
10 lut 18:31
Krzysiek60:
((11
2
)
7
)
3
= 11
42
(12)
7
)
6
=
10 lut 20:39