matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Vobro:
Dla jakiego α zachodzi równość sinα=cos(50
o
+α) α∊(0
o
,90
o
)
10 lut 15:55
Mila:
cos(90−α)=cos(50+α) 90−α=50+α −2α=−40 α=20 sin20=cos70
10 lut 16:00
Vobro:
Dziękuję
Teraz już rozumiem
10 lut 16:39