pytanie logiczne, grupa
nico: Pytanie logiczne:
jeśli mamy zdanie: udowodnij że a*b należy do G dla każdego a, b należących do G (G to każda
liczba poza 1)
zakładając że a*b nie należy do G dochodzę do równania:
(a−1)(b−1)=0
więc żeby to był prawda albo a=1 albo b=1, albo a=1 oraz b=1.
co dowodzi że jeśli a*b nie należy do G to przynajmniej jeden element tego działania nie należy
do G, czy dowiodłem tym że
jeśli a*b należy do G to każdy jego element należy do G? Możecie mi to wyklarować trochę?
10 lut 15:00
g: Co z przypadkiem a=0,5 b=2 ?
10 lut 15:15