| log505 | ||
a = | a≠0 | |
| log5010 |
| 1 | log50(5*2) | ||
= | |||
| a | log505 |
| 1 | log505 + log502 | ||
= | |||
| a | log505 |
| 1 | log502 | ||
= 1 + | |||
| a | log50(25)12 |
| 1 | log502 | ||||||||||||||
= 1 + | |||||||||||||||
| a |
|
| 1 | log502 | ||||||||
= 1 + | |||||||||
| a |
|
| 1 | t | ||||||||
= 1 + | |||||||||
| a |
|
| 1 | t | ||||||||
− 1 = | |||||||||
| a |
|
| 1 | 1 | |||
( | − t)( | − 1) = t | ||
| 2 | a |
| 1 | t | 1 | |||
− | + t − | − t = 0 | |||
| 2a | a | 2 |
| 1 − 2t − a | |
= 0 | |
| 2a |
| 1 − a | ||
t = | ||
| 2 |
| 1 − a | ||
log502 = | /*4 | |
| 2 |
do tego stopnia nie doszedłem jeszcze