Dobrze?
miś: dobrze to robię? (usuń niewymierność)
| 4−2√3 | | 4−2√3 | | 2+3√3 | | 8−6x3 | | −10 | |
| = |
| x |
| = |
| = |
| |
| 2−3√3 | | 2−3√3 | | 2+3√3 | | 4−9x3 | | −23 | |
9 lut 20:36
Krzysiek60: Zle
oprocz tego ze (4−2√3)(2+√3)≠8−6x3
To co oznacza np 6x3? jesli mnozenie to symbol mnozenia jest taki (*)
9 lut 20:39
miś: mnożenie, więc jak to ma być?
9 lut 20:41
Blee:
No to pomnoz ze soba te dwa nawiasy i zobacz co wyjdzie
9 lut 20:44
Krzysiek60: (4−2√3)(2+3√3)= 4+12√3−4√3−18 = −14+8√3
9 lut 20:44
Jolanta: =8+12√3−4√3−6*3=−10+8√3
9 lut 23:06