matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
19ciastek:
Suma liczby odwrotnej do liczby −4 i 3/5 i liczby przeciwnej do liczby 18/23 jest równa:
9 lut 16:46
the foxi:
5
18
−
−
24
23
9 lut 16:57
Janek191:
3
23
− 4
= −
5
5
więc mamy
5
18
23
−
−
= −
= − 1
23
23
23
9 lut 17:30