| ||||||||
zbiór pusty czyli 1= | ||||||||
| ||||||||
podzbiory jednoelementowe; jest ich | ||||||||
| ||||||||
podzbiory dwuelementowe; jest ich | ||||||||
| ||||||||
podzbiory n−1 elementowe; jest ich | ||||||||
| ||||||||
cały zbiór czyli 1= | ||||||||
|
|
|
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
razem: | + | + | +....+ | + | = (1+1)n = 2n | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |