matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przykład działania na zbiorze liczb rzeczywistych
Aleksander:
Podaj przykład działania na zbiorze liczb rzeczywistych, które nie jest łącznym.
8 lut 21:05
Basia:
zwykłe dzielenie 4:(8:4) = 4:2 = 2
1
1
(4:8):4=
:2 =
2
4
8 lut 21:07
Prv:
(a
b
)
c
8 lut 21:08