matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty A oraz C.
Igor:
Wierzchołkami czworokąta ABCD są punkty A=(−3,1),B=(0,−2),C=(3,1) oraz D=(0,4). Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty A oraz C.
1−1
a=
−3−3
No i tak niezbyt wychodzi.
8 lut 19:43
Basia:
dlaczego niezbyt? a=0 czyli pr.AC||OX
y=1
8 lut 19:45
Eta:
A(−3,1) C(3,1) prosta AC: y= 1
8 lut 19:47