matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cx
zzzz:
4
0,7
* (0,25)
−0,3
*(0,5)
−1
=4
0,7
* (0,25)
−0,3
* 2 =
8 lut 18:12
Basia:
4=2
2
1
1
0,25 =
=
= 2
−2
4
2
2
1
0,5=
= 2
−1
2
= (2
2
)
0,7
*(2
−2
)
−0,3
*(2
−1
)
−1
= 2
1,4
*2
0,6
*2
1
= 2
1,4+0,6+1
= 2
3
=8
8 lut 18:34