x | x | x | ||||
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)= | + | + | +..., jeżeli wyrażenie | |||
x−2 | (x−2)2 | (x−2)3 |
x | x | x | ||||
+ | + | +... jest szeregiem geometrycznym zbieżnym. | ||||
x−2 | (x−2)2 | (x−2)3 |
x | ||
Doszłam do postaci gdzie funkcja f(x)= | ale nie wiem czy to jest dobrze i nie wiem co | |
x−3 |
x | x−2 | 1 | |||
* | = | =q | |||
(x−2)2 | x | x−2 |
1 | ||
| | |<1 Twoje zadanie wyznaczyc | |
x−2 |
a1 | ||
S= | ||
1−q |
x | ||
f(x)= | ||
x−3 |
3 | ||
f(x)= 1(x−3)+3}{x−3}= 1+ | ||
x−3 |
x | 1 | |||
f(x) = | , x< | |||
1−2 x | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |