matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczanie toru
poszukiwacz:
Znając równania parametryczne ruchu punktu, wyznacz tor X=cos(2t) Y=2sin
2
(t)
7 lut 19:35
g:
X = cos(2t) = cos
2
(t) − sin
2
(t) = 1 − 2sin
2
(t) = 1 − Y Y = 1 − X X ∊ [−1, 1]
7 lut 22:07