matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania:
Ekortikastertika:
Rozwiąż równania: a) 4x
4
=8x
3
+35x
2
−2x−9=0 b)4x
4
+4x
3
+33x
2
+32x+8=0
7 lut 16:24
Janek191:
Popraw a)
7 lut 17:17
Janek191:
1
b) x = −
2
Dokończ
7 lut 17:21