matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc sin alfa
RiviT:
Podaj miarę kąta rozwartego α wiedząc, że wartość sinα jest jednym z rozwiązań równania: 2x
2
−1=0 Jak to zrobić krok po kroku
7 lut 15:02
Janek191:
2 x
2
− 1 = 0
1
x
2
=
2
√
2
√
2
x = −
lub x =
2
2
√
2
sin α =
2
α = 180
o
− 45
o
= 135
o
=====================
7 lut 15:09