2x2 | |
(2−x)2 |
2x2 | ||
limx→±∞ | = 2 ⇒ pozioma | |
(2−x)2 |
2x2 | ||
limx→2− | = +∞ ⇒ pionowa x=2 | |
(2−x)2 |
2x2 | ||
limx→2+ | = +∞ ⇒ pionowa x=2 | |
(2−x)2 |
2 | |
dla x→±∞ mianownik dąży do 1 czyli 2/1 = 2 | |
(2/x−1)2 |
1 | ||
włączam | do nawiasu (2−x)2 | |
x2 |
2x2 | x2*2 | |||
limx→±∞ | = lim | = 2 − asymptota pozioma w ±∞ | ||
(2−x)2 | x2(1−4/x+4/x2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |