matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyyy
agaaa:
tag 150 stopni + ctg (−600stopni) =
7 lut 10:22
PW:
1
tg150°=tg(180°−30°)=−tg30°=−
√
3
1
ctg(−600°)=−ctg600°=−ctg(3
.
180°+60°)=−ctg60°=−
√
3
1
1
2
tg150°+ctg(−600°)=−
+(−
)=−
√
3
√
3
√
3
7 lut 10:46