matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
franek:
Pod wpływem siły F ciało o masie 4kg uzyskało wciągu 10s szybkośc 20m/s Oblicz wartość siły F
7 lut 09:32
Janek191:
F = m*a oraz
Δv
m
a =
= 2
Δ t
s
2
więc
m
F = 4 kg* 2
= 8 N
s
2
======================
7 lut 15:21